GİZLİLİK POLİTİKASI

Stablex Bilişim Teknoloji A.Ş. (“Stablex”) olarak web servis ve dijital kaynaklarımızın herhangi birini kullanan müşterilerimizin veya üçüncü kişilerin kişisel verilerinin korunması, bu hususlarda şeffaflık ve karşılıklı güven oluşturmak önceliklerimiz arasındadır. 

Web adresimiz “www.stablex.net” veya uzantıları, bunlarla birlikte ama bunlarla sınırlı olmamak üzere sosyal medya sayfalarımızı ve/veya dijital kanallarımızı ziyaret etmeniz, hizmet ve ürünlerimizi kullanmanız veya destek hizmetlerimizden yararlanmanız veya Stablex’ i online ve dijital kanallarımız üzerinden ziyaret etmeniz durumunda elektronik olarak bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz, öncelikle taleplerinizin yerine getirilmesini temin edebilmek, daha sonra ise size daha iyi hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır.

Kişisel verilerinizin kaydedilmesi, işlenme amaçları, verilerin işlenmesinin hukuki dayanakları ve kişisel verilerinize yönelik haklarınıza, bu gayeyle hazırlanan Aydınlatma Metni ve Çerez Politikası’ndan   ulaşabilirsiniz.

Stablex, ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerekli kıldığı saklama süreleri sona erdiğinde, periyodik imha için öngörülen 6 aylık süre zarfında; işlediği kişisel verileri KVK Kurulu tarafından yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesine ilişkin rehberde belirtilen silme ve anonim hale getirme yöntemlerinden, iş süreçleri ve faaliyetlerine en uygun olan bir veya birkaç tekniği kullanarak siler veya anonimleştirerek kullanmaya devam eder.

MADDE 1- TARAFLAR

İşbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası Stablex Bilişim Teknoloji A.Ş. ile siz Kullanıcı arasında düzenlenmiş halihazırda yürürlükte bulunan Kullanım Sözleşmesi’nin (“Sözleşme”) eki ve ayrılmaz bir bütünüdür. Bu Politika, Sözleşme’ye bağlı ve Sözleşme ile birlikte geçerlidir. 

İşbu Politika kapsamında Stablex Bilişim Teknoloji A.Ş. ve Kullanıcı; Taraflar olarak anılacaktır.

MADDE 2- KONU

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) hükümleri gereği, kullanıcıya ait kimlik bilgileri başta olmak üzere, kullanıcının kimliğini belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilgi, özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere, Kişisel Veri olarak aşağıdaki kapsamda, Veri Sorumlusu sıfatıyla Stablex tarafından işlenecektir. 

Stablex, Kullanıcı’ya ait kişisel verilerin korunmasına dair tüm önlemleri alacak şekilde, Kullanıcı’ya ait kişisel verilerin güvenliğine mümkün olan en üst seviyede dikkat göstererek, Kullanıcı’ya Site vasıtası ile sunulan tüm hizmetlerde, kişisel verilerin korunmasını ve güvenli şekilde işlenmesini ön planda tutmaktadır. Aynı kapsamda, Stablex, Kullanıcı’nın özel hayatının gizliliğinin, temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını da hedeflemektedir.

MADDE 3- TANIMLAR

Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.

Kişisel Verilerin İşlenmesi: Söz konusu verilerin Stablex tarafından Site aracılığı ile elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade eder.

Kişisel Veri Sahibi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişi. 

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi. 

Özel Nitelikli Kişisel Veri: Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler özel nitelikli verilerdir.

Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri (veri kayıt sistemi) yöneten kişi veri sorumlusudur. 

Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişidir.

Veri Kayıt Sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemidir.

Kanun: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.

Anonim Hale Getirme: Daha öncesinde bir kişiyle ilişkilendirilmiş olan verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek bir kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi.

MADDE- 4 KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ POLİTİKASINA DAİR HUSUSLAR

I)  Kişisel Verilerin İşlenmesinde Genel İlkeler

Stablex, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Kullanıcılar’ın kişisel verilerini işlemekte ve korumaktadır.  

Bu kapsamda Stablex aşağıdaki ilkeler doğrultusunda hareket etmektedir:

Stablex;

•Basiretli bir tacir olarak, kişisel verilerin işlenmesinde hukuksal düzenlemelerle getirilen ilkeler ile genel güven ve dürüstlük kuralına uygun hareket etmektedir,

•Faaliyeti kapsamında uymak zorunda olduğu diğer kanunlar ile birlikte Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel veri sahiplerinin temel haklarını ve kendi meşru menfaatlerini dikkate alarak işlediği kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamaktadır,

•Meşru ve hukuka uygun olan kişisel veri işleme amacını açık ve kesin olarak belirlemektedir. Bu kapsamda kişisel veriler sunulmakta ya da sunulacak hizmetlerle ve yasal yükümlülükleri ile sınırlı olarak işlenmektedir. Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği henüz kişisel veri işleme faaliyeti başlamadan ortaya konulmaktadır,

•Kişisel verileri belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli bir biçimde işlemekte ve amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan veya ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınmaktadır,

•Kişisel verileri ancak uymakla yükümlü olduğu ilgili mevzuatta belirtildiği veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir.

II) Kişisel Verilerin İşlenme ŞartlarıII)  Kişisel Verilerin İşlenme Şartları

Stablex, Anayasa’ya uygun bir biçimde; kişisel verileri, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlemektedir. 

Kişisel veri sahibinin açık rıza vermesi, kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini mümkün kılan hukuki dayanaklardan yalnızca bir tanesidir. Kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı aşağıda belirtilen şartlardan yalnızca biri olabildiği gibi bu şartlardan birden fazlası da aynı kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı olabilir.

Kişisel verilerin işlenme şartlarından biri sahibinin açık rızasıdır. Kişisel veri sahibinin açık rızası belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayalı olarak ve özgür iradeyle açıklanmalıdır. 

Siteye üye olan herkes, kullanım sözleşmesini ve kişisel verilerin işlenmesine dair bilgilendirmeyi okuduğunu ve peşinen kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder. Bu kapsamda, daha sonra kişisel verilerin işlenmesine dair tüm itiraz, dava, şikâyet haklarından peşinen feragat edilmiş sayılır.

Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda olan veya rızasına geçerlilik tanınamayacak olan kişinin kendisinin ya da başka bir kişinin hayatını veya beden bütünlüğünü korumak için kişisel verisinin işlenmesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir. 

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde kişisel verilerin işlenmesi mümkündür.

Kişisel verinin, veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması halinde ilgili kişisel veriler işlenebilecektir. 

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 6. maddesinde, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski taşıyan birtakım kişisel veri “özel nitelikli” olarak belirlenmiştir. 

Stablex, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile “özel nitelikli” olarak belirlenen kişisel verilerin işlenmesinde, Kişisel Verilerin Korunması Kanununda öngörülen düzenlemelere hassasiyetle uygun davranmaktadır. 

Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun bir biçimde Stablex tarafından; özel nitelikli kişisel veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenecek olan yeterli önlemlerin alınması kaydıyla aşağıdaki durumlarda işlenmektedir:

Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya Kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise; kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde, kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Stablex, ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerekli kıldığı saklama süreleri sona erdiğinde, periyodik imha için öngörülen 6 aylık süre zarfında; işlediği kişisel verileri KVK Kurulu tarafından yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesine ilişkin rehberde belirtilen silme ve anonim hale getirme yöntemlerinden, iş süreçleri ve faaliyetlerine en uygun olan bir veya birkaç tekniği kullanarak siler veya anonimleştirerek kullanmaya devam eder.

MADDE 5- AYDINLATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Anayasa’ya göre herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. Bu doğrultuda Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 11’inci maddesinde kişisel veri sahibinin hakları arasında “bilgi talep etme” de sayılmıştır. 

Bu kapsamda Stablex, Anayasa ve KVKK’ya uygun olarak kişisel veri sahibinin bilgi talep etmesi durumunda gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır. 

Stablex aynı zamanda KVKK’nın 10. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında kişisel veri sahiplerine, kişisel verilerinin elde edilmesi sırasında kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile kişisel veri sahibinin KVKK’nın 11’inci maddesi kapsamında sahip olduğu haklarla ilgili aydınlatma yapmaktadır. Sitede yer alan Kullanıcı Sözleşmesi’ni kabul eden ve Site’ye üye olan her Kullanıcı bu aydınlatmanın kendisine yapıldığını kabul etmektedir. 

Bunun yanında Stablex, KVKK’daki tüm hususlar ile “hukuka ve dürüstlük kuralına” uygun kişisel veri işleme faaliyetinde bulunduğunu kişisel veri sahipleri ile ilgililere işbu Politika başta olmak üzere çeşitli kamuoyuna açık dokümanlarla duyurarak, kişisel veri işleme faaliyetlerinde ilgilileri bilgilendirmeyi ve şeffaflığı sağlamaktadır.

MADDE 6 - KULLANICI’YA AİT KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

Site üzerinden yürütülen kripto para alım satım işlemleri ile ilgili Kullanıcı’ya sunulacak her türlü hizmetlerde kullanılmak, Kullanıcı’nın kimliğini doğru ve mevzuatta yer aldığı şekilde tespit edebilmek ve her türlü kanun dışı para hareketinin önüne geçebilmek için kişisel verileriniz, Stablex tarafından sağlanan hizmet ve Stablex’in ticari faaliyetlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, Stablex’in çalışma birimleri, internet sitesi, çağrı merkezi, telefon görüşmeleri, SMS kayıtları, e-posta adresleri, sosyal medya mecraları, mobil uygulamaları ve benzeri vasıtaları ile sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda toplanabilecek ve sunulan ürün ve hizmetlerden yararlandığınız süre zarfında ve/veya kanuni süreler içerisinde güncellenerek işlenmeye devam edecektir.

Toplanan kişisel verileriniz; Stablex tarafından yasal ve idari yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Stablex ile yapacağınız sözleşmelerin kurulması ve ifa edilmesi, Stablex’den aldığınız/alacağınız ürün ve hizmetlerde kullanılmak, aldığınız/alacağınız ürün ve hizmete ilişkin iletişim kurulabilmesi, etkin bir kullanıcı hizmeti sunulması, ayrıca bu konuda izin vermiş olmanız durumunda pazarlama faaliyetlerinde kullanılabilmesi, ürün/hizmet teklifi, modelleme, raporlama, skorlama, risk izleme, istihbarat, mevcut veya yeni ürün çalışmaları ve potansiyel kullanıcı tespiti, Stablex ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, Stablex’in ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, Stablex bünyesindeki birimlerde ve birimler arasında koordinasyon, iş birliği ve verimliliğin sağlanması ve geliştirilmesi, mevcut ve ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesi, kullanıcılarımızdan gelen talep ve soruların cevaplanması, Stablex’in internet sitesi ve diğer elektronik sistemlerinin ve fiziki ortamlarının güvenliğinin sağlanması, mevzuatta veya Stablex’in kabul ettiği kural ve politikalarda meydana gelen değişikliklerin bildirilmesi veya sizi ilgilendiren diğer bildirimlerin yapılması ile size sunduğumuz faaliyetlerimizin gerçekleştirebilmesi teminen sözleşmeye ve kanuna aykırılıkların soruşturulması, tespiti, önlenmesi ve ilgili idari veya adli makamlara bildirilmesi gibi meşru menfaatlerimizi yerine getirmek üzere 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5. maddesi uyarınca veri sahibinin açık rızası, Kanunlarda açıkça öngörülmesi, fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması, Stablex ile onay ve/veya imzanızla tanzim edilen sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, Stablex’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, sizin tarafınızdan bizzat alenileştirilmiş olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Stablex’in meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve 6. maddesi uyarınca veri sahibinin açık rızası ile Kanunlarda öngörülen hallerde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenmektedir.

 MADDE 7 - KULLANICI’YA AİT KİŞİSEL VERİLERİNİN AKTARILMASI

Yukarıda sıralanan amaçlarla Stablex nezdinde bulunan Kullanıcılar’a ait kişisel veriler güvenle saklanır ve yasal çerçeve dışındaki üçüncü kişilere açıklanmaz. Stablex, yürürlükteki mevzuatın zorunlu kıldığı/izin verdiği kişi, kurum ve/veya kuruluşlara, iş ortaklarına, Kullanıcı Sözleşmesi’nin ifası için gerekli olan tüm merci ve kanallara,  Mahkemeler, Cumhuriyet Savcılıkları, BDDK, SPK, MASAK, BKM, gibi kişisel verileri alma yetkisi bulunan kamu tüzel kişilerine, otoritelere, yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize; aracılık/acentelik sıfatıyla faaliyet yürütülen şirketlere, Site’nin faaliyetlerini yürütmek üzere hizmet alınan ve verilen üçüncü taraflara, işbirliği yaptığımız, program ortağı kurum, kuruluş, yurtiçi/yurtdışı bankalar, fonlar, işbirliği yapılan kuruluşlara, hizmet/destek/danışmanlık alınan ya da proje/program/finansman ortağı olunan yurtiçi/yurtdışı/uluslararası kuruluşlar ile bağımsız denetim ve destek hizmeti alınan kuruluşlara hukuki zorunluluklar nedeniyle ancak yasal sınırlamalar çerçevesinde, kullanıcı kişisel verilerini aktarabilecektir.

MADDE 8- VERİ SAHİBİ KULLANICI’NIN HAKLARI

Kullanıcı, Stablex’e başvurmak suretiyle kişisel verilerinin; 

1) İşlenip işlenmediğini öğrenme, 

2) İşlenmişse bilgi talep etme, 

3) İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 

4) Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 

5) Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, 

6) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme, 

7) Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (5) ve (6) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, 

8) Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle kullanıcı aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 

9) Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramaları halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kullanıcı aynı zamanda, Site’nin kullanımı ile birlikte, yukarıdaki paragraf hükümlerini kabul ettiklerini, bu hususlarda bilgi sahibi olduklarını ve özellikle de 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde yer alan düzenlemeleri okuyup anladıklarını, bu maddeler çerçevesinde veri sahibi olarak “açık rıza” verdiklerini, beyan, kabul ve taahhüt eder.

MADDE 9- SON HÜKÜMLER

KVKK ve ilgili diğer mevzuat hükümleri ile işbu Politika arasında uyumsuzluk olması halinde, öncelikle KVKK ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanacaktır.

Stablex, işbu Politika içeriğini gerekli gördüğü zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de yayınlandığı tarihte yürürlüğe girecektir. Herhangi bir ihtilaf halinde, Stablex kayıtları tek başına geçerli ve tarafları bağlayıcıdır.